Over Emmie

Achtergrond

Mijn naam is Emmie van Kraaij, praktijkhouder en remedial teacher bij ‘Praktijk emmie’. 

Van jongs af aan wist ik al dat ik met kinderen wilde gaan werken. Naast mijn werk als logopedist heb ik het als waardevol ervaren mijn kennis te verbreden naar de schoolse vaardigheden.

Met mijn achtergrond in de logopedie en mijn Master Educational Needs heb ik mij verdiept in veel verschillende leerproblemen en kan ik mijn therapeutische vaardigheden in zetten voor die speciale leerbehoeften. Dit alles heb ik meteen toegepast in de praktijk op de basisschool. Mijn doel als remedial teacher is dat leerlingen een vloeiende overgang ervaren tussen mijn begeleiding en de klas waardoor een optimaal resultaat behaald kan worden. 

Successen ervaar ik in kinderen dat extra duwtje te geven waardoor ze weer tot leren komen en hun ontwikkeling weer verder kan groeien. 

Mijn werkwijze kan het best omschreven worden als eclectisch. Dat houdt in dat ik kijk naar het kind en de ouders die voor mij zitten en dat ik mijn aanpak aan hen aanpas. Wat voorop staat, is het kind een goed gevoel geven, successen laten ervaren en vanuit daar verder opbouwen. De waarde hiervan heb ik in mijn werkervaring als therapeut keer op keer gezien. Een goede band met het kind creëren is dan ook een belangrijke eerste stap in het proces. Mijn uiteindelijke doel is dat uw kind het plezier in leren weer terugkrijgt en hier zelf mee verder kan. 

Meer weten? Neem een kijkje op mijn LinkedIn profiel!

Benieuwd naar mijn werkwijze